Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Мазурівська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 00184230) був реорганізований і увійшов до складу Чернівецької громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Порядок оформлення земельних ділянок під громадські пасовища

 

Порядок оформлення земельних ділянок під громадські пасовища

 

 

Згідно до п. 2 статті 34 Земельного кодексу України органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування можуть створювати на землях, що перебувають у власності держави чи територіальної громади, громадські сіножаті та пасовища.

Якщо в населеному пункті багато громадян тримає худобу, вони можуть звернутись до свого представницького органу – місцевої  ради з пропозицією щодо створення громадського пасовища.

 

У випадку, якщо земельна ділянка для цих цілей може бути виділена iз земель комунальної власності, в межах населеного пункту, місцева рада самостійно приймає рішення про утворення громадського пасовища. При цьому рада має замовити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки для її формування та реєстрації в Державному земельному кадастрі та реєстрації права комунальної  власності в Державному реєстрі права. При цьому звертаємо увагу, що громадське пасовище не може передаватися в оренду або за іншим договором  у        користування,     оскільки     це      земельна          ділянкa сільськогосподарського призначення загального користування.


Якшо земельна ділянка розміщена за межами населеного пункту на землях державної власності місцева рада має вирішити питання передачі земельних ділянок державної власності у комунальну власність, відповідно до cтаттi 117 Земельного кодексу України.

За земельну ділянку громадського пасовища та сіножаті, яка знаходиться у власності територіальної громади і використовується для загального користування, ні земельний податок, ні орендна плата не сплачується. Разом з тим, місцева рада має право визначити розмір плати з кожного громадянина, який має худобу(залежно від її кількості та виду) і який буде користуватися громадським пасовищем або сіножаттю.

 

 

Начальник  відділу у Чернівецькому районі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області                                                                      А.Г.Дідов

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *